Ingrediente
500 g carne cu oase de
curcan, gaina, rata sau gisca, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel,
telina), o ceapa mijlocie, o lingura de orez, 1/2 l zeama de varza,
ungalbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare, leustean.
Mod de preparare
Carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece cu un virf de
lingurita de sare. Cind clocoteste , se adauga zarzavatul ras prin
razatoare cu gauri mari, sau taiat in forma de chibrit, si ceapa taiata
marunt. Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, amestecind bine
ca sa nu se lipeasca de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se
acreste cu zeama de varza sau, in lipsa, cu bors, cu zeama sau sare de
lamiie, sau cu otet. Se fierbe cu zeama de varza sau cu borsul citeva
minute. Cu zeama de lamie se acreste numai dupa ce s-a luat de pe foc,
ca sa nu se distruga vitaminele. Se drege pentru aroma, se adauga
leustean verde sau uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu