Ingrediente
1/2 kg biscuiti, 1/2 kg
rahat, 50 g stafide, 150 ml rom, 150 ml apa, 50 g cacao, vanilie.
Mod de preparare
Biscuiti
se sdrobesc in asa fel in cit sa nu fie mai mare decit un bob de
porumb. Rahatul se taie marunt in nucile macinate ca sa nu se lipeasca
intre ele. Intr-un castron de 3 l se pune zaharul cu apa amestecind pina
se topeste zaharul apoi se adauga romul si stafidele . Dupa aceea se
adauga biscuiti amestecati in prealabil, cu nucile macinate si rahatul,
cacaua: se amesteca numai prin rasturnare. Pe o foaie de nailon de cca
50 cm lungime, se aseaza cu mina cca 1/5 din compozitie. Foaia de nailon
se intoarce peste compozitie, acesta se prinde cu ambele miini si se
preseaza bine sa nu ramina goluri in rulou. Dupa ce sa aranjat ruloul
trebuie sa aiba aceiasi grosime de la un capat la altul sa aiba capetele
rotunde. Salamul deja intarit se scoate nailonul s se aseaza pe o tava
cu dimensiunile lui, se fac la fel inca 4 bucati. Dupa 3-4 ore salamul
se poate taia in feli de 1 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu