Ingrediente
300-500 g carne cu mult
os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa
mijlocie, ovarza de cca 1/2 kg, un ardei gras, cca 1/2 l suc de rosii
sau o substanta acra,cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare.
Mod de preparare
Carnea
se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare.Se fierb o
ora.Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute,
cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in
supa.Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe
frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o
ramura de cimbru.Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc
de rosii, dupa gust, sau cu ce avem la indemina , potrvindu-se gustul cu
sare.Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt.Se serveste ca atare
sau se drege.Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul
calit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu