Ingrediente
Aluatul: 750 g faina, 250
g unt, 250 ml smintina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, un plic praf
de copt, coaja rasa de lamiie. Umplutura: 1 1/2 kg mere, 75 g gris,
150-200 g zahar, o lingurita scortisoara macinata.
Mod de preparare
Intr-un
castron se freaca grasimea moale cu zaharul se adauga ouale si
galbenusul, smintina, coaja rasa de lamiie si la urma faina amestecata
cu praful de copt. Nu se framinta, se amesteca pina se incorporeaza
toate. Aluatul se lasa la rece pina se pregateste umplutura. Merele se
curata de coaja se rad prin razatoarea cu gauri mai mari si se amesteca
imediat cu grisul si scortisoara. Jumatate din aluat se intinde in tava
se presara cu o lingura de gris apoi se impart merele uniform pe foaie
si se presara cu zaharul tos deasupra se aseaza cealalta foaie, intinsa
la fel. Se unge cu o pensula muiata in albusul ramas dupa care se baga
la cuptor si se coace timp de 40-50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu