Ingrediente
300-400 g carne de vaca
sau de porc mai grasa, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 1-2
ardei grasi, 3 rosii, 2 cartofi mijlocii, o lingura cu mazare boabe,
10-12 pastai de fasole verde, bors sau alta substanta acra, frunze
aromate, sare.
Mod de preparare
Pieptul
de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l apa rece
cuo lingurita rasa de sare; se fierb cca o ora, la focmijlociu,ca sa nu
se tulbure supa.Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri
mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelmn si se adauga in
supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa cca 30 minute, se adauga
mazarea.Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii
taiati in cuburi mici, rdeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate
in felii de 2 cm grosime.Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se moaie
cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu
fie prea deasa si se sareaza dupa gust.Se lasa sa mai fiarba citeva
clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si
se serveste nedreasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu