Ingrediente
2 oua intregi, 3
galbenusuri, 30 g unt, 150 ml smintina, 30-40 ml rom, un virf de
lingurita sare fina, faina.
Mod de preparare
Se
pun toate ingredientele intr-un castron, amestecindu-le bine, apoi se
adauga faina, formindu-se un aluat mai virtos, dar care sa se poata
intinde usor, cum s-a aratat mai sus.Se intinde in foaie rotunda, ca
foaia de taitei, cu grosimea de 2 mm, apoi se taie in rondele,cu paharul
de apa, vin si lichior(cu marginea subtire), trecut mereu prin faina,
ca sa nu se lipeasca aluatul de ele.Se cresteaza marginea fiecarei
rondele in 5 locuri, cam pina la jumatatea lor.Rondeaua mare se unge la
mijloc cu putin albus (numai cit se pune degetul), peste ea se asaza
rondeaua mijlocie, se unge si aceasta la mijloc cu albus, si, apoi,
deasupra ei, se pune rondeaua mica, apasind cu degetul peste toate ca sa
se lipeasca.Aluatul ramas intre rondele se framinta din nou (fara
faina) si din el se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata
toate, se prajesc in untdelemn fierbinte, ca si uscatelele,
introducindu-le in grasime cu partea de deasupra in jos, ca sa se
desfaca ca petalele unui trandafir.Se coc pe fiecare parte cite 3-4
minute, fara sa se rumeneasca prea tare.Se scot din grasimea cu andreaua
de sirma, scurse bine de untdelemn.Se pudreaza cu zahar cu vanilie,
apoi in mijlocul fiecarui trandafir, se pune cite o boaba de visina sau
cireasa, din dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu