Ingrediente
1/2 kg urzici, o ceapa
mijlocie, 30 ml untdelemn sau slanina afumata, un galbenus, 100 ml
smintina sau 200 ml iaurt, 3-4 catei de usturoi, 1/2 l bors, zeama sau
sare de lamiie, sau otet, sare, leustean,oase afumate.
Mod de preparare
Urzicile
se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late.Se fierb
cca o ora in 1 1/2 l apa clocotita , impreuna cu ceapa taiata
marunt.Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala,
dupa gust, adaugind apa, daca ciorba este prea deasa.Cind cantitatea de
urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g
), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in cca 20
minute.Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30
minute.Se poate prepara si cu zarzavat calit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu