Ingrediente
Foile se coc
separat.Umplutura: 1 1/4 - 1 1/2 kg mere, 50-100 g zahar, 30-50 g unt
sau untdelemn, 1/2 lingurita scortisoara macinata.
Mod de preparare
Merele,
curatate de coaja si rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in
felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata de cca 3 l, se presara cu
zahar dupa gust, apoi se adauga untul, scortisoara si se lasa la foc
mic, acoperite (nu direct pe flacara), sa-si lase zeama si sa se moaie
(apa nu se pune deloc), amestecind din cind in cind in cratita ca sa nu
se prinda.Dupa 10 minute, cratita se descopera ca sa se evapore
apa.Merele nu trebuie sa se terciuiasca si nici zeama sa fie secata ca
la marmelada.Dupa ce s-au tinut la rece, merele se distribuie uniform pe
foaia de placinta coapta, apoi se acopera cu a doua foaie.Placinta se
pudreaza cu zahar si se taie in patrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu