Ingrediente
carne pui (3
pulpe inferioare, 1 pulpa superioara si 3 aripioare)
150 gr migdale
1 felie paine
3 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
1 lingurita turmenic
1 ceapa
50 ml vin alb sec
200 ml supa sau apa
6 linguri ulei
sare, piper
150 gr migdale
1 felie paine
3 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
1 lingurita turmenic
1 ceapa
50 ml vin alb sec
200 ml supa sau apa
6 linguri ulei
sare, piper
Portii: 3
Preparare
1. Intr-o tigaie se incinge 2 linguri ulei si se adauga migdalele, painea rupta bucatele mici si usturoiul taiat mare. Se
caleste pana usturoiul s-a rumenit un pic. Se rastoarna apoi in robotul de
bucatarie, si se mai adauga patrunjelul, sare, piper si turmenicul si se mixeaza pana
migdalele s-au maruntit bine.
2. In aceeasi tigaie se incing alte 2 linguri
ulei si se caleste ceapa pana s-a inmuiat. Se adauga apoi 50 ml vin alb si se
lasa sa scada. Se pune ceapa astfel inabusita intr-un vas termorezistent. Peste
ceapa se toarna jumatate din amestecul de migdale maruntit.
3.
In tigaie se incing ultimele 2 linguri ulei
si se rumeste puiul pe ambele parti, condimentandu-l cu sare si piper. Se pun
bucatile de pui in tava peste ceapa cu migdale si se acopera cu restul din
amestecul de migdale. Se toarna supa in tava, se acopera cu folie de aluminiu
si se da la cuptor 40 min la 200C. Se scoate apoi folia si se mai lasa 10 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu