Ingrediente
Aluatul: 6oua, 120 g
zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet, Siropul: 300 g zahar, 400 ml
apa, 100 ml rom. Pentru ornat:1/2 kg frisca.
Mod de preparare
Se
ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu
pesmet. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, romul si se bat
in continuare pinacind se intaresc din nou. Se adauga galbenisurile se
bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina
amestecinduse de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in
toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu
se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu
un prosop deasupra. Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pina
cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga
romul. Fiecarei savarinei se taie cite un capac 1/3 din ea , savarinele
si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider
unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune
capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu