Ingrediente
Pentru 12 tarte:250 g
faina, 2 galbenusuri, un ou intreg, 100 gunt sau margarina, 50 g
zahar,50 ml smintina sau lapte, un virf de cutit sare,
vanilie.Umplutura:2 albusuri, 100 g zahar, 100 g nuci macinate, 15 ml
rom, 220 g rahat, un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare
Aluatul
se pune in forme.In fiecare forma se pun cite 5-6 bucatele de rahat de
diferite culori.Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos si
romul, batindu-se spuma in continuare pina cind se intareste din nou; se
pun nucile macinate si se amesteca usor cu telul de citeva ori, apoi
compozitia se imparte in toate tartele cu lingura.Formele se pun in tava
si aceasta se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, la foc
mijlociu.Dupa 20 minute, focul se reduce, daca rumeneste prea
tare.Tartele se rastoarna calde, in mina acoperita cu un servet de
hirtie, ca sa nu se turteasca, asezindu-le pe platou, pe baza lor.Se
servesc pudrate cu zahar.Aluatul se poate intinde dupa marimea unei
forme mai mari de tarta (cca 25 cm diametru plus cca 4 cm de
jur-imprejur pentru partile laterale).Se asaza in forma bine unsa cu
grasime si tapetata cu faina, iar peste el se pune tot rahatul taiat in
bucatele (in putina nuca macinata sau faina, ca sa nu se lipeasca
bucatelele intre ele).Deasupra se desarta compozitia de albus cu
nuca.Tarta se coace 30 minute.se scoate rece din forma, se taie in felii
ca tortul si se serveste pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu