Ingrediente
4 oua, 100 g unt, 150 g
faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g
nuci tocate
Mod de preparare
Se
ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte
cu marginea ondulata.Intr-o tigaita se topeste untul si se lasa la o
parte sa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharul vanilat.
Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si romul si se bat in
continuare pina se intareste ca o zapada. Galbenisurile si untul se
amesteca de 4-5 ori dupa care se amesteca cu toata faina de 9-10 ori. Se
umple jumatate din fiecare forma cu compozitia obtinuta si se presara
cu nuci. Se coace la foc mijlociu cca 25-30 min. Prajitura se lasa sa se
raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu