Ingrediente
3 oua, 150 g nuci, 50 g
faina, 50 g unt.
Mod de preparare
Nucile
curatate se pun intr-o tava, care se introduce in cuptor, unde se lasa
10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa.Nucile se
amesteca cu lingura de 2-3 ori in acest rastimp ca sa nu se rumeneasca,
ci numai sa se prajeasca putin.Cind sint calde, se freaca intre palme ca
sa cada cojile uscate, apoi se taie in felii mai groase.Pentru rulouri
sint necesare 6-8 tuburi din plastic, carton sau din tabla subtire cu
diametrul de 3-4 cm si lungimea de 8-10 cm.Compozitia se prepara ca si
pentru "Cornete cu nuca", insa nucile nu se macina, ci se taie in felii,
apoi se toaca cu cutitul, ca sa imite mai bine scoarta copacului.Tava
se tapeteaza ca si pentru cornete.Se ia cite o lingurita cu virf din
marginea compozitiei, se asaza la 3-4 cm distanta de la marginea tavii,
apoi cu dosul linguritei, se intinde in forma de patrat cu latura de 5-6
cm.Se asaza cite patrate incap, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele. Se
coc exact ca si cornetele cu nuca.Cind sint coapte, se ridica patratul
cu lama lata a unui cutit, rasturnindu-se pe un servet, cu partea de
deasupra in jos si se asaza repede tubul peste el, rasucind patratul in
jurul tubului.Se asaza astfel, toate, pe o tava si se lasa pina cind se
racesc.Dupa ce s-au racit, se glaseaza capetele si se umplu rulourile cu
orice crema sau frisca, ca si cornetele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu