Ingrediente
250 g nuci macinate, 180 g
zahar, 30 g cacao, 50 l rom,un ou, vanilie, Crema: 150 g unt, 100 g
zahar pudra, 3 galbenisuri fierte, un galbenis crud, 100 g stafide, un
plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare
Se
pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate, cind apa clocoteste
se pun cele 3 galbenisuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca
sa se intareasca apoi, se scurg si se pun intr-un castron;se sdrobesc
cu furculita cind sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea se
adauga zaharul , galbenisul crud, untu si zaharul vanilat, frecindu-se
cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu
zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga
nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat
amestecinduse bine. Se ia jumatate din compozitie si pe o foaie de
nailon presarata cu nuca macinata i se da forma de dreptunghi, foaia nu
trebuie sa ,depaseasca 2-3 mm. Dupa care se unge cu jumatate din crema
si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de
nailon, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cujumatatea
din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se
lasa la rece 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu