vineri, 25 ianuarie 2013

RULADA MARTIPAN



Ingrediente

250 g nuci macinate, 180 g zahar, 30 g cacao, 50 l rom,un ou, vanilie, Crema: 150 g unt, 100 g zahar pudra, 3 galbenisuri fierte, un galbenis crud, 100 g stafide, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare

Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate, cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenisuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca apoi, se scurg si se pun intr-un castron;se sdrobesc cu furculita cind sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea se adauga zaharul , galbenisul crud, untu si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat amestecinduse bine. Se ia jumatate din compozitie si pe o foaie de nailon presarata cu nuca macinata i se da forma de dreptunghi, foaia nu trebuie sa ,depaseasca 2-3 mm. Dupa care se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de nailon, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cujumatatea din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.

Niciun comentariu: