Ingrediente
Maruntaie de pasare , sau
piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez,
un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors,
zeama sau sare de lamiie, sau otet, tarhon, sare.
Mod de preparare
Carnea
, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cit
este de batrina carnea; daca fierbe mai mult ciorba scade).Zarzavatul si
ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in
untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de
sare.Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca
acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30
minute; apoi ciorba se acreste dupa gust.Daca s-a acrit cu bors, se lasa
sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si
ciorbele precedente si se sareaza.Pentru aroma, se adauga o lingurita cu
virf de tarhon taiat marunt.Se poate pregati la fel, fara carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu