sâmbătă, 12 ianuarie 2013

PIERSICI CU CREMA



Ingrediente

Aluatul: 450 g faina, 250 ml smintina, un ou, 100 g zahar, 50 g unt, o lingurita de bicarbonat.Crema: 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri lapte sau apa 30 ml, 30 g cacao 200 g unt, 30 ml rom, 100 g nuci macinate, 1 pachet zahar vanilat.

Mod de preparare

Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smintina oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele. Se coc 20-25 min, Dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.

Niciun comentariu: