Ingrediente
Aluatul: 450 g faina, 250
ml smintina, un ou, 100 g zahar, 50 g unt, o lingurita de
bicarbonat.Crema: 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri lapte sau apa 30 ml, 30 g
cacao 200 g unt, 30 ml rom, 100 g nuci macinate, 1 pachet zahar
vanilat.
Mod de preparare
Intr-un
lighenas se amesteca cu lingura smintina oul, zaharul, untul topit si
faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine
un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat
cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul
de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in
forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm
intre ele. Se coc 20-25 min, Dupa ce s-au racit se scobesc putin la
baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu