Ingrediente
Carne cu mult os de
pui(cca 300 g), de vaca sau vitel, morcov, patrunjel, ceapa(cca 250 g),
1/2 l suc de rosii, 40 g orez, patrunjel, telina, sare.
Mod de preparare
Supa
de rosii se prepara in mai multe feluri.Carnea taiata in bucati se pune
in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc
mic,circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga
zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.Daca este carne de pui,
zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot.Cind toate
sint fierte, se scoate tot zarzavatul , sau numai o parte, se pune sucul
de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipasca de fundul
oalei.Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul.Daca supa este
prea deasa, se ami completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa
rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust , sau se pune o lingurita
de "Vegeta".Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de
telina, tocate.Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de
unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.Se
serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2
liguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu