Ingrediente
Foile se coc
separat.Umplutura: 1 kg dovleac, curatat de coaja si seminte si apoi
cintarit, 100 g unt, 50 - 100 g zahar, vanilie.
Mod de preparare
Dovleacul
se rade prin razatoarea cu gauri mari, intr-o cratita de 2 1/2 l, apoi
se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit la foc mic (pe un disc de
metal), amestecind din cind in cind.Cratita se poate introduce in
cuptor, acoperita, amestecind si aici, din cind in cind, ca dovleacul sa
nu se prinda de cratita.Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se
moaie.Va fi gata in 30-40 minute (si zeama va scadea).Apa nu se pune
deloc.Cind se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul (un plic).Dupa ce s-a
tinut la rece, se intinde umplutura uniform pe o foaie coapta, se
niveleaza cu cutitul (grosimea de 2-3 cm) si, apoi, se acopera cu foaia a
doua.Se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu