Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, 200
g nuci macinate, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, 120 g zahar, 30 g
cacao, 20 g rom, o lingurita praf de copt. Spuma: 4 albusuri, 200 g
zahar tos, 15 ml rom, 1 zahar vanilat, 400 g marmelada.
Mod de preparare
Untul
moale se freaca cu zaharul, galbenisurile, laptele si apoi cu faina
care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaua, si praful de copt.
Compozitia se desarta intr-o tava de cca 30 cm unsa cu margarina solida
si tapetata cu faina. Tava se introduce in cuptorun de se lasa cca 30
min. Dupa ce tava sa scos din cuptor prajitura se unge cu marmelada.
Intr-un castron se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul tos si
romul 8 -10 min insistind mereu pe fundul castronului pina ce aceasta se
intareste si nu cade de pe tel. Se acopera bine cu un prosop si se lasa
sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu