Ingrediente
Maruntaie si carne din
spate , cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, morcov,
patrunjel, telina(cca 300 g), oceapa de marime mijlocie, 30 g orez, o
lamiie, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 ml iaurt, patrunjel, sare.
Mod de preparare
Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita
rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in
apa cat mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust
mai bun, apoi se pune pe foc. Cand clocoteste, se adauga zarzavatul si
ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana
cand se moaie bine toate si apoi se strecoara. Se pune orezul,
amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20
minute. In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2
l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta",
lasand sa mai fiarba cateva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveste
gustul cu sare si zeama de lamaie (specificul ei) si se drege cu
galbenus si smantina sau iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat
marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu