Ingrediente
1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul:
300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.
Mod de preparare
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o
foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn
amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite
la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a
stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu
pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele
stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3
foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime.
Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se
taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se
lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se
mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in
1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat
si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste
imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine
siropul si apoi se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu