Ingrediente
6 galbenusuri, 400 g zahar, 250 ml alcool, 100 ml rom, 600 ml lapte, vanilie
(facultativ:30-50 g nescafe sau 30-50 g cacao, 50-100 g ciocolata.
Mod de preparare
Galbenusurile se feraca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune
1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat
laptele rece.Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul
in forma de para Cind lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus
baton, se pune un plic cu zahar vanilat.Tot acum se adauga: nescafe pentru
lichior de oua cu gust de cafea;cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior
de oua cu gust de cacao;ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de
ciocolata.Se amesteca bine compozitia pina cind se omogenizeaza si, dupa ce s-a
racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecind
necontenit); apoi se toarna in sticle.Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce
s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi.Cu cit
lichiorul se pastreaza mai mult, cu atit se ingroasa (sticlele se scutura
totdeauna inainte dee intrebuintare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu