Ingrediente
1/2 kg spanac, 100 g franzela, 150 ml lapte, 200 ml smintina groasa, 150 g briza
telemea, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.Sosul alb:50 g unt, 50 g faina, 250 ml
lapte, o lingurita cu virf marar.
Mod de preparare
Dupa ce s-a spalat bine , spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita,
numai in apa care a ramas pe frunze dupa ultima spalare si sucul care se elimina
din frunze cind acestea se moaie prin oparire, la foc mic, amestecindu-l cu
lingura.Se desarta apoiin strecuratoare, unde selasa pina cind se
raceste.Franzelase inmoaie in laptele rece pina cind il absoarbe, apoi se trece
prin masina de tocat, impreuna cu spanacul.Se pregateste sosul alb si, dupa ce
s-a racit, se amesteca cu spanacul, smintina, brinza rasa nedesarata,
galbenusurile si mararul taiat marunt.Albusurile batute spuma se amesteca usor
cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus, se desarta intr-o cratita de 2 l,
unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se niveleaza.Se coace
40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fierbinte, introdusa din
timp la cuptor.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind este coapta, budinca se
rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la
fripturi de orice fel.In aceasta compozitie se pot adauga 100-150 g sunca taiata
in patratele, inainte de a se amesteca cu albusul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu