Ingrediente
200-250 g unt, 300 ml lapte, 50 g faina, calciu gris, zeamil sau amidon, 200 g
zahar, un pachetel cu zahar vanilat, o lamiie mare.
Mod de preparare
Faina (amidonnul, zeamilul, calciu gris) se dilueaza cu 150 ml lapte, adaugat
cite putin la inceput, frecind bine cu dosul lingurii pe marginea vasului, ca sa
nu se formeze cocoloase.Restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamiie
(numai de la suprafata fructului) se pun intr-o olita de 1 l sa fiarba (dar nu
direct pe flacara).Cind da primul clocot, se adauga laptele frecat cu faina
(dupa ce s-a mai amestecat o data, ca sa se omogenizeze) in suvoi subtire,
amestecind incontinuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase;daca s-au format,
compozitia se amesteca pina cind se desfac toate si se lasa sa fiarba 2-3
clocote.Dupa aceea , se ia de pe foc, se adauga 50 ml zeama de lamiie si zaharul
vanilat, se amesteca bine si, apoi, se raceste pe un vas cu apa rece, pina cind
compozitia ajunge la temperatura degetului.Se pune, apoi, untul moale, cum s-a
aratat in reteta precedenta.Crema trebuie sa fie mai moale, ca sa se fragezeasca
foile.Crema se intrebuinteaza pentru foi cu amoniac, foi cu miere etc., coapte
separat inainte; foile se suprapun cu crema, lasindu-le pina a doua zi, ca sa se
fragezeasca, apoi se taie in dreptunghiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu