Ingrediente
1/2 kg mere, cirese, visine, caise, piersici, etc., 200 g franzela, 300 ml
lapte, 100 g unt, 5 oua, 1/4 l smintina, o coaja de lamiie, 150 g zahar tos, 20
ml rom, 30 g gris sau pesmet,marmelada de caise, gem de coji de portocale, zahar
vanilat.
Mod de preparare
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si
ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile,
necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati.Se
amesteca apoi cu grisul sau pesmetul.Franzela, taiata in felii, se inmoaie in
tot laptele pina cind il absoarbe in intregime; apoi, se marunteste cu
furculita, se adauga galbenusurile, smintina, untul topit, 1/2 lingurita cu
sare, coaja rasa de lamiie, vanilia, gemiul de caise si din coji de portocale si
se amesteca foarte bine, pina cind se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma, se
adauga 100 g zahar tos si romul si apoi spuma se bate in continuare, pina cind
se intareste din nou.Se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul,
numai prin rasturnare, de jos in sus.Jumatate din compozitie se pune intr-o
cratita de 2 1/2 l , tapetata dinainte, se niveleaza cu lopatica din plastic,
apoi se presara cu fructele, si peste ele, cu 50 g zahar tos;apoi, se pune
restul compozitiei si se niveleaza.Cratita se introduce in cuptorul bine
incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa cca 30-40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu