Ingrediente
4 galbenusuri, 140 g zahar, 200 g unt, 4 linguri esenta de cafea pentru
galbenusuri, 50 g nescafe, o lingura de rom, un pachetel cu zahar vanilat.
Mod de preparare
Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu virf de cafea naturala macinata
si o lingura cu virf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute.Se lasa sa se aseze 10
minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat
subtire de vata deasupra.Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si
2 linguri pentru oua intregi.In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu
apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se
bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul
de pe aburi..Daca crema fiarta a fost prea calda, cind s-a amestecat cu untul si
acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pina cind crema
se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul,
si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.Crema
se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider
(ca sa se intareasca crema).Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai
ramine o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator,
acoperita cu o punga de nylon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu