Ingrediente
1/2 ciolan sau carne afumata (cu mai mult os), 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg
rosii, o ceapa mijlocie, o lingurita cu virf de faina, 100 ml smintina,
patrunjel, telina si o mica ramura de cimbru, sare.
Mod de preparare
Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa cca o ora, cind s-a fiert
carnea pe jumatate, se adauga, pastaile de fasole curatate si rupte in cite 2-3
bucati si ceapa taiata marunt.Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga
sucul de rosii si o mica ramura de cimbru.Faina se rumeneste intr-o tigaita fara
grasime, pina ce capata culoarea maro deschis,amestecind mereu, la foc mic (nu
direct pe flacara), altfel se va arde repede.Se ia de pe foc, se pun 2 linguri
cu untdelemn si o lingurita cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, se amesteca de
citeva ori, ca sa se dezvolte aroma de ceapa si sa se incorporeze faina in
grasime; se adauga cite putina ciorba fierbinte, amestecind bine sa nu se
formeze cocoloase, pina cind se dilueaza ca un sos subtire.Totul se adauga in
restul de ciorba, se amesteca si se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege
cu faina, apoi se ia de pe foc.Smintina se bate bine cu o lingura de apa rece,
se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si apoi se amesteca cu restul de
ciorba.Nu se mai fierbe.Se sareaza si se aromeaza cu patrunjel si telina
(frunze).Se poate pregati la fel si fara carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu