Ingrediente
Un pui de 1 - 1 1/2 kg
Mod de preparare
Daca se frige intreg , puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui
(daca vasul este mai mare sosul se va arde.Pentru gust si aroma se aseaza in
tava un rind de rondele de zarzavat cu 3 -4 linguri de apa si o lingurita rasa
cu sare, deasupra aezindu-se puiul nesarat, bine uns cu untura sau ulei.Cratita
se introduce in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pina se formeaza o
crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne.Puiul se
stropeste, apoi cu sosul din tava care il sareaza si il rumeneste frumos fiind
colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lasind
puiul sa se friga 1- 1 1/2 h pina cind se patrunde bine si se inmoaie carnea,
intorcindu-se pe toate partile si stopindu-se de fiecare data cu sos ca sa se
rumeneasca uniform.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu