Ingrediente
3 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 300 g frisca batuta si indulcita, o lingura
rom, (15 ml), un plic zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul,
apoi spuma se bate in continuare pina cind se intareste ca o zapada si se lasa
la o parte.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, diluindu-se treptat cu
laptele apoi se bat 10 minute pe un vas cu apa clocotita pina cind compozitia se
leaga ca un sodou subtire.Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si apoi se
raceste complet pe un vas cu apa rece.Dupa aceea se adauga spuma care se bate
putin in prealabil ca sa-si revina daca s-a lasat) si jumatate din cantitatea de
frisca batuta spuma numai prin rasturnare pina cind se omogenizeaza.Cupele cu
crema se tin in frigider 2-3 ore ca sa se raceasca bine; apoi crema se orneaza
cu restul de frisca cu ajutorul cornetului cu virf crestat modelind cite o
rozeta pe fiecare portie.Crema se serveste imediat; nu se poate pastra pina a
doua zi, deoarece spuma se lasa.si nu mai are aspect si gust placut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu