joi, 21 iunie 2012

Incredibilul caz de perceptie extrasenzoriala – Doris Bither




Fara indoiala, macar o data in viata, tu sau cineva cunoscut tie a avut experienta, aparent paranormala, de a «vedea » viitorul sau a perceput evenimente aflate la distanta. Multi dintre noi am avut vise care s-au implinit, am intuit accidente care s-au petrecut cu cei apropiati sau am prezis corect diverse intamplari banale din viata cotidiana. Experientele de acest fel sunt ciudate si sperie, dar se intampla relativ regulat. Un celebru si cutremurator exemplu este faimosul caz al lui Doris Bither.

Percepi?

Despre ce este vorba, deci? Depinde cine raspunde. Un procent consistent din populatia lumii pune aceste evenimente ciudate pe seama perceptiei extrasenzoriale (PE), un fel de al saselea simt, dincolo de bariera vazului, auzului, mirosului, atingerii si gustului. Spre deosebire de simturile firesti, PE are o raza de acoperire, virtual, nelimitata si este experimentata mai degraba la nivel de gand, decat ca senzatie trupeasca. Cealalta optica sustine ideea conform careia nu este nimic supranatural in legatura cu aceste evenimente. Ele se intampla, spun scepticii, dar sunt perfect justificabile de stiinta conventionala.
Perceptia extrasenzoriala este un termen colectiv pentru o serie de abilitati mentale ipotetice. Aceste abilitati, dimpreuna cu alte fenomene paranormale, intra toate sub umbrela larga denumita « psi ». Principalele manifestari ale PE sunt telepatia, clarviziunea, pregognitia si retrocognitia, psihometria si mediumul sau capacitatea de a contacta spiritele mortilor.

Niciun comentariu: