Ingrediente
1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare,
o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu virf sare.
Mod de preparare
Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.Se scot,
apoi, 2 fileuri, trecind cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a
coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.Fileurile
obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.Toate
ingredientele de mai sus - ceapa taiata in felii, apa, otetul, untdelemnul,
foaia de dafin,piperul, o lingurita cu virf de sare se pun intr-o olita si se
fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de pe foc.Cind s-a racit, se desarta
peste bucatile de peste si se amesteca bine.Se lasa sa se marineze 6-7 zile la
rece, apoi pestele se serveste ca fel intii.Se pastreaza in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu