Ingrediente
2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maioneza, sau alte sosuri maioneza, ca
si la conopida.
Mod de preparare
Dupa ce s-au curatat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime si
li se scoate mijlocul cu semintele, cu o lingura. Jumatatile se fierb 15-20
minute in apa clocotita, putin sarata, fara sa se moaie prea mult. Se desarta in
strecuratoare, asezindu-se jumatatile cu partea dinauntru in jos, ca sa se
scurga mai bine de apa, unde se lasa pina cind se racesc. Se taie in felii de 2
cm si fisiile in cuburi. La maioneza, se adauga, pentru a fi mai picanta, sare,
acreala si mustar, iar pentru aroma, se pune neaparat marar taiat marunt si,
dupa aceea, se amesteca cu dovleceii usor, ca sa nu se zdrobeasca. Se asaza pe
platou si se orneaza cu masline si gogosari, ca si precedentele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu