Ingrediente
1 kg spanac, 150 g franzela, 100 ml lapte, 200 ml smintina, 100 g unt, margarina
sau untdelemn, 50 g faina, 150 ml suc de rosii, 150 g brinza telemea,o lingurita
marar taiat marunt, un virf cutit piper, 4 oua si un albus sau 5 oua.
Mod de preparare
Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe, 5 minute si, apoi, se lasa in
strecuratoare pina se raceste.Se trece apoi prin masina de tocat, impreuna cu
franzela muiata in lapte si nestoarsa.La tocatura se adauga brinza rasa (care
sareaza), smintina , faina, untul moale sau topit (margarina, untdelemnul),
sucul de rosii, galbenusurile, mararul si piperul, amestecindu-se bine.Dupa
aceea, se amesteca usor, prin rasturnare cu albusurile batute spuma, se desarta
in forma de cca 2 l si se coaceSe introduce in cuptorul bine incins dinainte,
unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide
cuptorul 20 minute.Cind se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca
budinca sa se desprinda, daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit
deasupra ei si se rastoarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu