Ingrediente
150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa medie, un ardei gras, 2 rosii,
150 g sfecla rosie, bors, (zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau
sare de lamiie), leustean, telina, sare.
Mod de preparare
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune
la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri
mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.
Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate
in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30
minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este
prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina
taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in
acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul
calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga
celelalte ingrediente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu