Ingrediente
300-400 g carne ,1/2 kg mazare boabe,1/4 suc de rosii ,50 ml untdelemn sau 50 g
unt, 25 g faina ,frunze de patrunjel,telina si marar,50 g ceapa,sare.
Mod de preparare
Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui.Mazarea tinara fierbe in circa
30 minute ;deci ,daca se pregateste cu carne de pui,mazarea se adauga
imediat,dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn.Se toarna apoi
circa 1/4 l apa cit sa cuprinda mazarea ,se adauga o lingurita de "Vegeta " sau
1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se
inmoaie suficient si carnea si mazarea.Daca se intrebuinteaza mazare din
conserva care este fiarta ,atunci aceasta se adauga numai la sfirsit ,cind
carnea este bine fiarta.Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care
in care a fost conservata .In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea si
carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert ,deoarece se va adauga faina
frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.Se poate pune o parte din suc sa
fiarba impreuna cu carnea.Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea ,fara sa
treaca peste nivelul acestora .Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu
faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se
sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu
ambele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu