Ingrediente
O varza de marime
mijlocie (800-900 g), 50 ml untdelemn, 1/2 lamiie sau otet, marar,
piper, o ceapa (50 g), sare.
Mod de preparare
Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua. Se
presara cu o lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute.
Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, un minut, la foc
mic si imediat, se pune varza bine stoarsa in pumni, se amesteca,
adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de piper, dupa care se
acopera si se lasa la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se
prinda de vas, pana cand se inmoaie bine (cca. 30-40 minute). Se adauga
cite putina apa, daca este nevoie; cand este gata, apa trebuie sa fie
complet scazuta. Se poate da la cuptor, tot acoperita, pana cand se
inmoaie, amestecind si acolo, din cand in cand. Daca se arde, se schimba
repede in alt vas. Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ,
piper macinat. Se serveste ca garnitura, ca si varza calita, la orice
friptura mai grasa; se poate asocia si cu piure de cartofi sau cu
garnitura de orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu