Ingrediente
2 teline, o ceapa, 30
masline, 100 ml untdelemn, 25 g faina, 50 ml vin, 150 ml suc de rosii,
1/2 lamiie, 20 g zahar, o foaie de dafin, un virf de cutit piper.
Mod de preparare
Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste un minut in tot
untdelemnul, se adauga apoi telina taiata in felii de 1 cm grosime si
acestea, in bastonase de 1 & 1/2 cm latime. Se amesteca 2 minute la
foc mic, apoi, se sting cu 1/4 l apa fierbinte; se pun imediat si
maslinele nedesarate si se fierb acoperite, la foc mic, pina cind se
moaie telina, sau se dau la cuptor. Cind telina este fiarta, se adauga
vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie,
curatate de coaja alba, zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaita
si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, 10 boabe piper.
Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul si sa se ridice
untdelemnul. Sosul trebuie sa fie subtire; cind se raceste se mai
ingroasa, find cu faina. Se serveste rece ca fel intii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu