Ingrediente
2snitele mai mari (sau cite sint necesare), 2 felii subtiri de sunca slaba, 2
felii de cascaval de 1/2 cm grosime, faina, ou, sare, pesmet, untdelemn.
Mod de preparare
Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba
pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pina cind capata o suprafata de 2
ori mai mare decit cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar
mai putin.Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi;se vor indoi in
jumatate si la mijloc se vor introduce o felie de sunca si una de cascaval,
taiate in asa fel incit sa intre in intregime intre jumatatile de
carne.Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc.Se servesc
fierbinti, altfel cascavalul se va intari.Snitelul parizian se poate prepara, la
fel din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjindu-le si
prajindu-le la fel.Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau
prajit.Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul.Aceste
snitele se servesc cu lamiie si unt aromat deasupra ca si snitelele vieneze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu