sâmbătă, 2 martie 2013

Retete pentru pitici



"Flan" cu morcovi (dupa 8 luni)


(preparare: 10 min./coacere: 20 + 20 min.)

150 g morcovi

15 g ceapa

1 galbenus

1 bucata de unt de marimea unei alune

Curatati si spalati morcovii. Taiati-i rondele. Taiati carnea in felii subtiri. Fierbeti legumele timp de 20 de minute inabusit. Lasati sa se raceasca si amestecati cu mixerul. Incorporati galbenusul si untul de marimea unei alune. Puneti intr-o cratita. Coaceti in cuptor la foc potrivit (termostat 6) la bain-marie timp de 20 minute.



Tarta de spanac (de la 5 luni)

un cartof mare

50 g spanac congelat

un ou

40 ml lapte

o lingurita de smantana

Fierbeti cartoful taiat in bucatele intr-o cratita cu apa. Cu doua minute inainte de a se termina fierberea adaugati in apa spanacul. Frecati totul ca sa obtineti un pireu si adaugati oul. Puneti amestecul intr-o forma unsa cu unt care se coace 15 minute la bain-marie, apoi scoateti tarta pe o farfurie si varsati deasupra laptele caldut amestecat cu smantana. Serviti ...



Pireu de bostan alb si galbenus de ou (de la 5 luni)

140 g bostan alb

un ou tare (de la care, pana la varsta de un an, dati copilului numai galbenusul)

Curatati dovleacul, indepartati fibrele, semintele si taiati-le in bucatele. Fierbeti-le in oala minune si, in acest timp, fierbeti un ou tare. Dupa ce s-au fiert legumele scurgeti-le, adaugati galbenusul si zdrobiti totul. Puneti o bucata de unt de marimea unei nuci si sarati. Repede de facut si ideal pentru mancaciosi.



Niciun comentariu: