Sufle de legume (dupa 12 luni)
3 carote
2 cartofi
unt
sare
2 lingurite de lapte concentrat
1 ou
Fierbeti cartofii si morcovii. Curatati de coaja si taiati bucatele. Le
zdrobiti cu presa de pireu. Amestecati cu
untul, sarea, laptele concentrat si galbenusul de ou. Bateti albusul spuma si
inglobati usor in pireu. Varsati totul in forme mici, unse cu unt. Coaceti la
cuptor la foc moale, aproximativ 20 minute (supravegheati coacerea).
Rosie umpluta (de la 8 luni) o rosie frumoasa un galbenus de ou 1 esalot (hasma) un pic de ulei de masline 25 g miez de paine inmuiat in lapte
un
varf de sare Rosie umpluta (de la 8 luni) o rosie frumoasa un galbenus de ou 1 esalot (hasma) un pic de ulei de masline 25 g miez de paine inmuiat in lapte
1-2 masline negre curatate de sambure.
Preparati amestecul din galbenus de ou, esalot tocat, masline si sare. Goliti rosia de miez si umpleti-o cu acest amestec. Asezati rosia intr-o cratita unde ati pus un strat de ulei de masline si coaceti-o la foc moale.
Rosia poate fi servita cu garnitura de orez alb sau de macaroane.
Variatie cu cartofi (dupa 6 luni)
1 cartof mare
un sfert de anason
putin lapte pentru varsta a doua (sau lapte semismantanit)
putina sare
Fierbeti in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, cartoful si anasonul taiate marunt. Apoi, amestecati totul cu putin lapte pana obtineti un pireu cremos. Serviti. Succesul este garantat la bebelusii carora le place gustul parfumat al anasonului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu