Ingrediente
5 catei usturoi
2 cartofi (cca 250 gr)
50 ml ulei masline
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
2 cartofi (cca 250 gr)
50 ml ulei masline
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
Mod de preparare
1.
Fierbeti cartofii in coaja pana intra furculita usor in
ei. Decojiti-i.
2.
Intr-un bol (sau mojar mai mare) striviti cateii,
adaugati sarea si pisati pana se inmoaie usturoiul. Adaugati incet 2-3
lingurite de ulei, pana usturoiul devine ca o pasta.
3.
Adaugati cartofii si continuati sa pisati bine bine.
Adaugati si 2 linguri de pe apa fierbinte in care au fiert cartofii in timp ce
faceti cartofii piure.
4.
Adaugati apoi incet ulei in timp ce omogenizati
compozitia. Amestecul trebuie sa devina ca o maioneza de fin (trebuie sa fie
mai subtire decat un piure normal). In functie de tipul cartofilor folositi,
veti folosi tot uleiul sau mai putin, deci adaugati-l treptat.
5.
Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie. Adaugati
piper dupa gust, eu pun destul de mult, cam 1/4 lingurita la aceasta cantitate.
6.
Se pastreaza la frigider cca 3 zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu