duminică, 24 martie 2013

Sos de usturoi





Ingrediente
5 catei usturoi
2 cartofi (cca 250 gr)
50 ml ulei masline
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Mod de preparare
1.    Fierbeti cartofii in coaja pana intra furculita usor in ei. Decojiti-i. 

2.    Intr-un bol (sau mojar mai mare) striviti cateii, adaugati sarea si pisati pana se inmoaie usturoiul. Adaugati incet 2-3 lingurite de ulei, pana usturoiul devine ca o pasta. 

3.    Adaugati cartofii si continuati sa pisati bine bine. Adaugati si 2 linguri de pe apa fierbinte in care au fiert cartofii in timp ce faceti cartofii piure. 

4.    Adaugati apoi incet ulei in timp ce omogenizati compozitia. Amestecul trebuie sa devina ca o maioneza de fin (trebuie sa fie mai subtire decat un piure normal). In functie de tipul cartofilor folositi, veti folosi tot uleiul sau mai putin, deci adaugati-l treptat. 

5.    Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie. Adaugati piper dupa gust, eu pun destul de mult, cam 1/4 lingurita la aceasta cantitate. 

6.    Se pastreaza la frigider cca 3 zile.

Niciun comentariu: