Ingrediente
1 ou
1 lingura rasa mustar Dijon
8 linguri ulei masline
1 lingura suc de lamaie
6 fire patrunjel
2-3 fire marar (sau tarhon)
1 fir ceapa verde
1 castravecior murat
1 lingura rasa capere
sare, piper
1 lingura rasa mustar Dijon
8 linguri ulei masline
1 lingura suc de lamaie
6 fire patrunjel
2-3 fire marar (sau tarhon)
1 fir ceapa verde
1 castravecior murat
1 lingura rasa capere
sare, piper
Mod de preparare
1.
Se pune oul la fiert in apa rece si cand apa incepe sa
fiarba se mai lasa cca 3-4 minute. Oul trebuie sa fie doar pe jumatate fiert,
cu galbenusul inca moale. Se sparge oul racit si se scoate interiorul cu
ajutorul unei lingurite.
2.
Se adauga mustarul si o priza de sare peste ou si se
freaca pana albusul se rupe in bucatele mici.
3.
Se adauga uleiul, in fir subtire, ca si la maioneza.
4.
Se adauga sucul de lamaie.
5.
Se toaca marunt verdeturile, caperele
si castraveciorul murat si se adauga in sos.
6.
Se condimenteaza cu piper si se verifica de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu