Porții:
3 (6-8 clătite)
Timp de prepare: 20 minute
Ingrediente:
- 350 gr faină
- 3 linguriţe rase praf de copt
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3 linguri de unt topit gras (80-82% grăsime)
- Combinaţi, într-un bol adânc, ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat şi sarea.
- Cu ajutorul unei linguri faceţi loc în mijlocul ingredientelor uscate pentru celealte: oul – uşor bătut ca să se încorporeze mai uşor, laptele şi untul topit.
- Amestecaţi uşor, cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele au format un mix cremos.
- Clătitele americane se prăjesc în tigaie încinsă (de preferat din teflon), unsă cu puţin ulei; echivalentul unui polonic de cocă pentru o clătită.
În mod tradiţional – american – aceste clătite
se mănâncă stropite cu sirop de arţar. Se pot însă consuma, la fel de bine cu
miere, gemuri sau sosuri de ciocolată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu