Ingrediente
1 ceapa mare (aprox 150 gr)
2 ardei (aprox 250 gr)
3 catei usturoi mari
2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
1 vanata (aprox 350 gr)
3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
1 lingurita ierburi provence
1 foaie de dafin
cateva fire de patrunjel
sare, piper
5 linguri ulei
2 ardei (aprox 250 gr)
3 catei usturoi mari
2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
1 vanata (aprox 350 gr)
3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
1 lingurita ierburi provence
1 foaie de dafin
cateva fire de patrunjel
sare, piper
5 linguri ulei
Portii: 4
Preparare
1.
Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o
lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata
le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe
servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se
acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
2.
Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la
foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se
inmoaie.
3.
Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la
calit.
4.
Se adauga dovlecelul si vanata, ierburile Provence , dafinul, piper
si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des.
Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
5.
Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se
taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute,
amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se
ia de pe foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu