joi, 21 martie 2013

Eclere





Ingrediente:
10 oua,
2 1/2 cani de faina,
0,5 l apa,
1 cana ulei,
sare.

Pentru crema:
1 l lapte,
1/4 kg zahar,
8 linguri faina,
10 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.

Crema: se fierbe laptele cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert 5 min, dupa care se adauga zaharul vanilat si margarina.

Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa.

Dupa racire crema se intareste.

Niciun comentariu: