Vanata umpluta
in stil vegetarian (incepand cu 6 luni):
o vanata mica
2 rosii bine coapte
cateva fire de tarhon proaspat congelat
marar si patrunjel
un varf de sare
Incalziti mai intai cuptorul la 210°C (termostatul la 7). Dupa ce ati
spalat cu grija vanata si ati intepat-o cu o furculita, coaceti-o in cuptor
timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita, puneti
rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Decojiti-le si scoateti miezul.
Taiati rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.Puneti putin ulei in
tigaie. Adaugati rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Lasati sa clocoteasca
10 minute. Cand vanata s-a copt taiati-o in doua, acoperiti-o cu aceasta pasta
de rosii preparata si presarati deasupra tarhon. Serviti-o!
Dovleac gratinat (incepand de la 9 luni): 100 g dovleac Â? ceapa dulce 1 cartof 10 g parmezan o gramajoara mai mare de cascaval ras un praf de sare unt cat o nunca Curatati legumele (dovleacul, ceapa si cartoful), apoi taiati-le in bucatele si puneti-le intr-o cratita cu apa sarata. Lasati-le sa clocoteasca timp de 20 de minute (puteti sa le coaceti la abur timp de 30 minute). Amestecati cu untul, nucsoara si parmezanul (sau cascavalul ras). Puneti-le intr-un vas care poate fi pus in cuptor, presarati cu cascaval si coaceti-le. Serviti, dar fiti atenti la temperatura!
Dovleac gratinat (incepand de la 9 luni): 100 g dovleac Â? ceapa dulce 1 cartof 10 g parmezan o gramajoara mai mare de cascaval ras un praf de sare unt cat o nunca Curatati legumele (dovleacul, ceapa si cartoful), apoi taiati-le in bucatele si puneti-le intr-o cratita cu apa sarata. Lasati-le sa clocoteasca timp de 20 de minute (puteti sa le coaceti la abur timp de 30 minute). Amestecati cu untul, nucsoara si parmezanul (sau cascavalul ras). Puneti-le intr-un vas care poate fi pus in cuptor, presarati cu cascaval si coaceti-le. Serviti, dar fiti atenti la temperatura!
1 vanata
1 cartof mare
30 g Roquefort
Taiati in cubulete si inabusiti vanata cu piele cu tot (daca se poate pe aburi) impreuna cu cartoful curatat si taiat in cuburi. In momentul amestecarii adaugati bucatica de Roquefort. Pofta buna, tuturor celor mici!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu