sâmbătă, 9 martie 2013

Retete pentru copii




Granola cu mere
500 g mere, curatate de coaja si seminte, taiate bucatele.
30 cl suc de mere
1/2 lingurita de scortisoara
15 cl frisca batuta
75 g granola (cereale - grau sau orez - cu ciocolata)
Puneti intr-o craticioara merele, sucul de mere si scortisoara. Fierbeti sub capac 10-15 minute.
Zdrobiti totul cu furculita, puneti capacul si lasati sa se raceasca.
Impartiti jumatate din compozitie in 4 cupe individuale, repartizati deasupra jumatate din frisca, apoi boabele de granola. Repetati operatia, terminand cu granola.

Porridge (dupa 8 luni)
50 g fulgi de ovaz
25 cl lapte
10 g zahar pudra (1 lingura de supa)
Turnati laptele si fulgii de ovaz intr-o craticioara. Amestecati. Puneti la fiert, la foc mic, pana da in clocot. Amestecati tot timpul cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.
Imediat ce compozitia se ingroasa, trageti de pe foc. Rasturnati totul in castronelul bebelusului.
Presarati cu zahar pudra. Amestecati pana se raceste la o temperatura convenabila pentru bebelus.

Granite de struguri
100 g struguri albi
100 g struguri negri
40 cl suc de struguri
2 linguri suc de lamaie
50 g zahar tos, foarte fin
Cojiti si scoateti samburii din struguri.
Taiati-i in bucatele mari. Amestecati sucul de struguri, cel de lamaie si zaharul, pana acesta din urma se topeste. Varsati amestecul obtinut peste pulpa de struguri intr-un vas metalic si lasati 30 minunte la congelator. Pe masura ce pasta se intareste, amestecati-o cu furculita. Cand granita a capatat consistenta moale, pastoasa, serviti.


Niciun comentariu: