- 3 bucati telina cat
pumnul (circa 1,5 kg),
- 1 kg morcovi spalati bine cu o perie (pentru a nu se
elimina coaja),
- 1 kg mere ionatane cu o aroma mai deosebita,
- 1/2 kg miez de
nuca,
- 2-3 bucati lamai,
- 2-3 bucati portocale,
- 1/2 kg miere de albine,
- o sticla
vin alb (Tamaioasa Romaneasca de Cotnari).
Toate aceste fructe si legume se
spala, se curata si se dau prin masina de tocat, se amesteca intr-un vas de
plastic sau emailat pana ce toata aceasta compozitie se omogenizeaza, apoi se
pune la borcane tinute la frigider timp de o saptamana, pentru macerare. Se
folosesc cate doua linguri de trei ori pe zi inainte de mesele principale cu o
jumatate de ora timp de 20 de zile.
Concomitent, se folosesc circa 60-80 g
grau/zi incoltit, care se poate consuma cu compot sau fructe de sezon, aceasta
timp de 30 de zile, cu o pauza de o luna, dupa care se reia aceasta cura
naturala pana ce organismul este complet revigorat.
Pregatirea graului: se spala si se pune intr-un borcan plin cu apa
calduta. Il vom lasa acolo 24 de ore, il vom clati, il vom pune intr-o farfurie
adanca, avand grija sa-l mentinem mereu umed. Il vom clati in fiecare zi. Graul
va germina - aparitia unui punct mic alb - in doua zile (vara) si cel mult
patru zile (iarna). Apoi se spala bine de fermenti, dupa care se consuma la
masa de pranz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu