vineri, 15 martie 2013

Budincă de griş cu lapte





Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:
  • 5 pahare de lapte
  • 1 pahar de griş
  • 1 jumătate de pahar de zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat (dacă nu știți cât de proaspăt este laptele; bicarbonatul previne brânzirea laptelui)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 50 grame de unt
  • sirop de fructe sau gem pentru servire
Preparare:
  1. Puneţi laptele la fiert, la foc mic, într-o crăticioară.
  2. Adăugaţi sarea, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilat.
  3. Când se apropie de punctul de fierbere, adăugaţi grişul treptat, amestecând tot timpul cu un tel sau lingură.
  4. Fierbeţi câteva minute, amestecând constant, până obţineţi o cremă ca o mămăligă moale.
  5. Adăugaţi untul tăiat bucăţele, omogenizaţi şi luaţi de pe foc.
  6. Turnaţi grişul în farfurii şi adăugaţi, pe margine, câte 1-2 linguri de sirop în fiecare farfurie.
Serviţi grişul imediat.
Dacă nu vă plac siropurile de fructe, puteţi servi grişul simplu sau pudrat cu cacao şi zahăr.
Nu adăugaţi siropul decât înainte de servire, mai ales dacă grişul este foarte fierbinte.

Niciun comentariu: