sâmbătă, 9 martie 2013
Retete pentru pitici
Vanata cu branza Roquefort (dupa 12 luni)
o jumatate de vanata
1 cartof mare
30 g de branza Roquefort
Se taie in cuburi si se fierb vanata in coaja si cartoful curatat (daca este posibil se fierb la abur).
Se zdrobesc si se amesteca impreuna cu branza Roquefort.
Pofta buna celor mici!
Tarta cu pireu de spanac (dupa 6 luni)
1 cartof mare
50 g de spanac congelat
1 ou
40 ml de lapte
1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste.
PASTE FAINOASE:Gris cu rosii (dupa 6 luni)
2 linguri de gris
1 sau 2 rosii
1 pahar cu lapte
sare
unt
Turnati in ploaie grisul in laptele in colcot. Fierbeti 10 minute amestecand continuu. Preparati un pireu de rosii. Amestecati, sarati, adaugati unt cat o aluna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu